вторник, 16 март 2010 г.

Happy St Patrick's day!

Когато за пръв път отидох в Англия, по време на пътуването от летището, до мястото ни за настаняване, наблюдавах през прозореца на автобуса всичко наоколо... Знаете ли какво си мислех? Не разбирах как може една толкова зелена страна да не носи този прякор. Изумявах се мислено и си представях колко ли по- зелена е Ирландия, за да се кичи тя с титлата: "Зелената страна". :) Хехе, все още не съм имала възможността да провря лично, но се надявам и това да стане!

Идеята за картичката е сбор от много места и много неща. След като поровичках малко из нета, стигнах до легендата за Свети Патрик и трилистната детелина, която той използвал, за да обясни на ирландците идеята за Светата Троица. Затова и моята детелинка не е, носещата късмет, според поверието, четерилистна, а толкова обикновената трилистна. Всъщност, ако се вгледате ще забележите, че всички детелинки са трилистни, констатирах, че дори тази на леприконската шапка е такава. :) Като споменах шапката да уточня, че така съм я сложила, че лекинко захваща картичката и я държи затворена. Утре на светло може и да направя нови снимки, че по това време, колкото и да се мъчих, не ми се получи.
Гърненцето злато, също е част от ирландските легенди. Според тях, ако човек успее да хване леприкон, може да му вземе всичкото събрано злато... Ако малкия хитряга не го измами естествено. ;) Хехе, като заговорихме за леприкони и Ирландия, гледали ли сте "Легенда за леприконите"? Ако сте пропуснали, тъкмо сега е момента да се потопите в света на ирландските легенди и да изживеете забранената любов на една фея и един леприкон... :)

6 коментара:

  1. Много е красива и оригинална.

    ОтговорИзтриване
  2. Страшно ми харесва.... Толкова е близо до темата и ми харесва как си я направила.
    Аз също съм фен на този сладурски филм. Препоръчвам ти Сватовникът ако не си го гледала - заслужава си:)
    Рали

    ОтговорИзтриване
  3. Много е идейна картичката! Късчетата злато как си ги направила? Не съм виждала такава хартия до сега :)

    ОтговорИзтриване
  4. Ееее! Изключително тематична!
    Има всички символи на този празник. Шамрока,златото, дъгата, леприкорнската шапка.
    Аз съм впечатлена винаги, когато видя някакъв проект, който е изцяло създаден ЗА нещо и включва цялата символика..за празник, както е в случая...
    Много ми допада и златнатата хартия (това е креп нали?) и броката, и прекрасната шапчица, която е много по-малка от гърнето със злато, което е типично по леприкорнски!

    ОтговорИзтриване
  5. Много идейно, харесва ми :). И цялата публикация е много интересна ;).

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря ви за милите думи, не очаквах, че картичката чак толкова ще се хареса. *засрамен емотикон*

    Извинявам се, че чак сега ви отговарям, но бях доста заета вчера и днес. Хартията си нямам никаква идея как се нарича, но е подаръчна- вече 2-3 пъти ми подаряват неща, опаковани с такава, в различни цветове. :)

    Рали, благодаря за препоръчания филм, мисля, че не съм го гледала и ще си направя съботен филмов следобед с пуканки :D

    ОтговорИзтриване