неделя, 28 февруари 2010 г.

Движение и промяна...


"Движение и промяна" е новото предизвикателство на The Crazy Challenge. Темата е благодатна- идеи много! Още повече, че момичетата, не поставят ограничения за проекта- картичка, страница, бижу и каквото още ни хрумне, би могло да се добави към предизвикателството. И аз имах доста идеи, но накрая реших да пресъздам тази- рибки.

Имали ли сте домашен любимец- рибка? Аз лично не съм, но вкъщи периодично се появява отнякъде аквариум, в който неуморно щъкат малки лъскави създанийца... Някои от тях са толкова красиви, че съм оставала без думи. И винаги неуморни... Плуват насам- натам, спят ли изобщо някога? Не се ли уморяват?

Рибките са оцветени с брокатени химикали и блещукат... Е, далеч не, като истински, но поне наподобяват. :) Водораслите са панделка и листенца от изкуствено цвете, а от вътрешната страна на картичката има надпис, но ми падна батерията, преди да го снимам. Тези дни може да я нащракам и от вътре.

четвъртък, 25 февруари 2010 г.

Една българска роза...


Една идея, която не беше чак толкова добра, стои в основата на тази картичка, направена за предизвикателството на Картичкофуриите. Кой дявол ме ръчна да отворя кутията с шаблоните за рисуване?? Знаете ли за какво са предназначени шаблоните за рисуване? Във всеки случай, не и за изрязване на очертани от шаблона елементи и половинчасово пренареждане и препотяване, в опит да се получи нещо, макар и близко, до идеята на шаблона! Крайния резултат го спасяват само брокатените химикали, които очертаха контурите. Ако обаче бях използвала по- светли цветове за розата и за листата и бях намацала крайчетата с мастило, може би също нямаше да се получи зле? Може и да пробвам някой ден... След като забравя мъките по нареждането на елементите на цветето, което няма да е скоро! ;)

п.п. картичката я "кръсти" сестра ми, когато я видя, но определено ѝ отива, нали? :)

неделя, 21 февруари 2010 г.

Цветя и пеперуди... И малка писанка!


Като видях щурото предизвикателство на Мързеланче, си казах, че няма как да не се включа. Още преди няколко седмици обещах на една приятелка да ѝ направя една картичка, специално за нея и темата на предизвикателството, перфектно ми пасна на идеята, която имах. Не страдам от липса на пеперуди, нито пък на цветя... И въпреди всичко картичката стана доста семпла, а исках нещо по- впечатляващо. Хм... не, че не е хубава, напротив, на живо е много сладурска, но не съм сигурна дали в крайна сметка ще я подаря. :)

петък, 19 февруари 2010 г.

Пух и Прасчо в гората на приятеството


Чели ли сте "Мечо Пух"? А можете ли да си представите "Мечо Пух" без Тигъра например? Аз бих могла. Трудно е, но не невъзможно. Мога да си представя Пух, дори без Йори, който няма да крия, ми е любимец. Без Прасчо обаче не мога! В гората на приятелството, Прасчо, е най- добрият, макар и малко наивен и глуповат (типично по прасешки), приятел на Пух. Всеки от нас заслужава да има своя гора на приятелството, в която да се смее и тъжи, в компанията на Тигъра, Зайо, Бухала... и Йори естествено! Но без един Прасчо, това няма да е истинска гора на приятеството... Затова, пожелавам на всички голяма компания верни приятели, но най- вече по един Прасчо! Аз отдавна съм намерила своя, и не го заменям за нищо, даже и за Йори! :)

понеделник, 15 февруари 2010 г.

Картичка- валентинка за една учителка

 

И така, типично за мен, ще се опитам да хвана последния влак за предизвикателството на картичкофуриите.

Картичката, с която се включвам я направих за класната ръководителка на племенника ми. Беше ми заръчано да направя "валентинка", но водена от презумпцията, че някои хора в България все още "ритат срещу ръжена" и не признават католическия Свети Валентин за празник, направих 2 в 1- картичка, която се опитва да обедини и двата празника. Така, който и от празниците да си е избрала да отпразнува, учителката е поздравена.

А и посланието е, че Любовта и Виното се допълват перфектно и не е нужно да се противопоставят, нали?! ;)












Здравейте,

Добре дошли в моя блог, в който ще публикувам разни нещица, наравени с любов, от мен и хората около мен... Какви точно ще са тези нещица не бих мога да кажа. Започвам с картички, а накъде ще отидем вече е друг въпрос ;)

Пожелавам ви приятен и усмихнат ден!